Пловдивските пожарникари получиха дарение от Канада

18:05, 06 ное 15 25 661 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1500 комплекта със специализирана екипировка получиха днес пловдивските пожарникари. Оборудването е дарение от бившия кмет на Торонто, Канада, и бе предоставено на тържествена церемония в присъствието на вече бившия областен управител Розалин Петков, новия областен управител Здравко Димитров и премиера Бойко Борисов, който пристигна специално за целта в Града под тепетата.

В двора на Пожарната на ул. "Преслав" дойдоха и кметът на Пловдив Иван Тотев, шефът на ОД на МВР - Пловдив, старши комисар Христо Разсолков, шефът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Дарението е направено от Ричард Мейчкот, чиято съпруга Надя Алмалех е българка, и от бившия кмет на Торонто Роб Форд. Комплектите съдържат предпазни облекла, ботуши и каски, уточни Димитров.

Пловдивският владика Николай отслужи тържествен водосвет и даде благословията си на огнеборците. Той им подари икона с изображението на св. пророк Илия с пожелание да бъде вечен техен закрилник. "Бог да ви пази и да ви закриля. Бог да пази и града ни от нещастия, беди, пожари, да ни дари щедро благоденствие, мир, здраве и душевно спасение", каза пловдивският митрополит.

"Преди повече от 5 години започна един много сериозен проект за модернизация на българската Пожарна. Тя е факт благодарение и на господин Здравко Димитров. В момента нашите колеги са облечени в екипи, които използват канадските пожарникари в Торонто. За тези 5 години в нашата главна дирекция инвестирахме повече от 330 млн. лв. за техника и оборудване", заяви от своя страна главен комисар Николай Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама