Представиха клъстера за зелена енергия "Констанца-Добрич"

18:09, 06 ное 15 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стартиралият работата си клъстер за съвместни дейности в областта на зелената енергия бе представен на пресконференция в Добрич от ръководителя на проекта Силвия Щумпф и Велизар Киряков – председател на УС. Той се реализира по проект „Зелен енергиен клъстер „Констанца-Добрич”, по който си партнират Бизнес агенция Варна – клон Добрич и Морски университет – Констанца, Румъния.

Посочено бе, че целта е клъстерът да допринесе за по-добра и по-мъдра експлоатация на природните ресурси в трансграничния регион между Румъния и България като възобновяем източник на енергия чрез обща пътна карта.

Бяха презентирани процесът на създаване на клъстера, подготвителните дейности, методите на работа със заинтересованите страни, извършените проучвания, проведените срещи и конференции. Подробно бяха описани целите и средствата на клъстера, членовете и структурата на новото сдружение, стратегията и оперативния план за близките години. Бяха изтъкнати приносите на клъстера за реализиране на целите на Програмата. Бяха коментирани услугите, които двата центъра на Клъстера в Констанца и Добрич ще предлагат на членовете си и заинтересованите лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама