Министър Ивелина Василева обеща нови инвестиции в Северозападна България при посещението си в Плевен

18:13, 06 ное 15 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева даде сериозни заявки за нови инвестиции в Северозападна България при посещението си в Плевен днес. Тя бе в града заради откриване на новоизградената регионална система за управление на отпадъците в региона, реализирана по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“ на стойност 28 милиона лева.

Новото депо има капацитета да обслужва 186 000 души от общините Плевен, Гулянци, Долни Дъбник, Долна Митрополия, Искър и Пордим, като същевременно ще се разкрият 56 нови работни места. Интересно е, че освен клетката за събиране на отпадъци с капацитет близо 800 000 тона, депото разполага със сепарираща и компостираща инсталация, както и център за предаване на отпадъците.

„Благодаря на досегашния екип на общината за успешното завършване в срок на този важен и тежък проект. Искам да Ви уверя, че както и досега, МОСВ и правителството ще продължат да инвестират в Северозападния регион. Чакат ни нови задачи, сред които мащабният проект за ВиК цикъла на Плевен и Долна Митрополия“, каза тя.

По време на церемонията бе припомнено, че по ОП „Околна среда“ се предвиждат инвестиции на обща стойност 220 милиона лева, с които ще бъдат изградени 19 обекта. Към момента са завършени пречиствателни станции в Кнежа и Червен бряг, доставени са 40 тролейбуса, положени са повече от 60 километра ВиК мрежа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама