Бойко Борисов: Преведохме 3.5 млн. лв. на МВР за техника и гориво

18:17, 06 ное 15 / Политика 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С министерско постановление днес целево по сметките на МВР са постъпили над 3.5 млн. лева, съобщи в Пловдив премиерът Бойко Борисов. Той бе на посещение в пловдивската Пожарна, където на тържествена церемония огнеборците получиха в дар 1500 комплекта с екипировка от Канада.

"За ремонт на автопарка на 32-те структури на МВР са преведени 700 хил. лева, за доставка на гориво и резервни части на специализираните полицейски сили, в това число и на Столичната дирекция - 500 хил. лв.", уточни Борисов. Отделно 720 хил. лв. са осигурени за доставка на зимни гуми, а за 2000 акумулатора на патрулките - над 200 хил. лв.

За компютри и принтери в 28 областни дирекции и 4 главни дирекции на МВР са преведени 700 хил. лв., а за гориво за отопление - 600 хил. лв. За подобряване на условията в помещенията за прием на граждани в районните управления са дадени 100 хил. лв.

С още 180 млн. лв. пък се актуализира бюджетът за заплати на служителите в МВР, припомни Борисов. Отворен е и лимит за спешна поръчка на 200 микробуси и автобомили за специализираните полицейски сили и за превозването на бежанци.

"Ако това е причина полицаите да искат да събарят държавата, да продължават да го правят", каза министър-председателят. Той се обърна към пожарникарите в Пловдив с думите: "Моля ви, не се подвеждайте! Ако вие, пожарникарите и полицаите, допуснете вас да ви използват срещу направеното от държавата, грехът ще си го носите вие".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама