Панаир на българските билки за първи път в Пловдив

18:30, 06 ное 15 / Любопитно 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Панаир на българските билки се провежда за първи път в Аграрния университет в Пловдив. Производители на продукти от лечебни растения участват в изложение под надслов "200 билки-2 милиона работни места".

За земеделските производители е осигурена приемна, където могат да получат съвети от специалисти в сектора за култивиране на лечебни растения.

Програмата на форума предвижда и кръгла маса по въпроси, свързани с партньорства за опазване и интелигентно използване на българските лечебни растения.

Състоя се и премиера на филма "Лековитото злато на България", разказващ за устойчивото ползване на лечебните растения. Лентата ще има премиера и в национален ефир.

Специален гост на Панаира на билките е проф. Христо Крачанов, посветил живота си на научни изследвания в областта на здравословните храни. Той от 30 години произвежда диетични напитки от антоцианови плодове–арония, ягода и къпина, богати на антиоксиданти, витамини и пектин.

Панаирът на българските билки е организиран от фондация "Информация и природозащита", съфинансиран по Програма LIFE+ на ЕК, с подкрепата на Аграрния университет.

Изложението продължава и утре, 7 ноември, в Аграрния университет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама