Мъж е починал в Съдебната палата малко преди делото му

18:30, 06 ное 15 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж е починал в Съдебната палата в София, малко преди да се гледа мярката му за неотклонение, съобщи Клуб Z.

Делото е срещу двама задържани, които са лежали в ареста на Националната следствена служба на „Г.М. Димитров“ 72 часа за трафик на антични монети. Те са задържани на Калотина.

Според изданието починалият е с инициали В.Д.В. И е на 47 години.

Според очевидци в Съдебната палата видът на човека говорел, че е бит - той е имал рана, покрита с лепенка на черепа, друга голяма рана, подобна на срез, хематоми по лицето. Не е бил в състояние да отиде от конвойната до залата на Окръжния съд на 4-ия етаж и е качен с асансьора. Оставен на пейка между зали 20 и 21, е починал.

Той е повтарял "Лошо ми е" и се е наложила намесата на лекар.

Други свидетели твърдят, че към момента на задържането му - на 2 ноември вечерта, починалият е бил съвсем добре, преминал е и задължителния медицински преглед преди да влезе в ареста на Националната следствена служба.

От Министерството на правосъдието са коментирали, че тече вътрешна проверка, назначена в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", тъй като случаят се развива на територията на арест. Води се разследване и от градската прокуратура.

От МВР и СДВР отказаха коментар пред София Topnovini.bg и насочиха въпросите към правосъдното министерство. От пресцентъра на МП също отказаха коментар, а говорителят на Софийска градска прокуратура също не отговори на телефона си. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама