Нина Ставрева: Ще работя, за да върна оптимизма в очите на каварненци

18:38, 06 ное 15 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Днес е изключително специален ден, както за мен, така и за всички, които бяха в залата по време на заседанието на Общинския съвет“, сподели пред Topnovini.bg кметът на Община Каварна Нина Ставрева, която днес положи клетва и встъпи в длъжност. И добави, че е изпитала огромно вълнение, защото поема отговорността на доверието, оказано й от жителите на Общината.

Нина Ставрева сподели, че основната й задача е да защитава интересите на съгражданите си и да върне оптимизма в очите на жителите на община Каварна. Липсата на постоянни работни места, според нея, е един от основните проблеми в Общината. Затова тя заяви, че ще работи за привличането на инвеститори, които да виждат в лицето на Общината ефективен партньор, който да осигурява подходящи условия за развитие на инвестициите им. Има намерение да бъдат създадени общински предприятия в различни сектори. Като пример даде озеленяване и поддържане на паркови пространства и зелени площи. „Изключително важно е хората по селата да усетят грижата за тях. В многобройните си срещи по време на предизборната кампания се почувствах изключително тъжна, защото видят, че хората по селата са буквално забравени от Бога“, сподели Нина Ставрева. Тя посочи, че всички общински администрации насочват усилията си към центъра на града, но и в селата има хора. Те имат  същите права, плащат данъци и имат нужда от грижа. Община Каварна е не само град, но и всички 19 села. Време е селата и града да бъдат равнопоставени, както по отношение на инфраструктура, така и по отношение на здравни и социални услуги .

На въпрос дали предстоят промени в административната структура посочи, че не е категорична. Яснота за това ще има през следващите седмици. Очаква се следващата седмица да е ясен екипът, с който ще работи.

Запитана дали ще бъдат съхранени фестивалите, които станаха запазена марка на Каварна, новият кмет бе категоричен, че  Каварна ще продължи да е фестивален град. „Това са фестивали, които се превърнаха в традиция – не само Каварна рок фест, а и рибен и миден фест, театралния фестивал и много други, на които се радват много хора не само от страната, но и от чужбина.  Тя предвижда фестивалният календар да се обогати със събития през пролетта и есента.

Нина Ставрева сподели, че от разговорите й с общинските съветници е ясно, че всички мислят в посока на това, че трябва взаимодействие между общинска администрация и Общински съвет, ако искат да има резултати за развитието на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама