СЕМ откри "вероятно" нарушение при изнасянето на депутатски телефони

18:42, 06 ное 15 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съветът за електронни медии (СЕМ) е констатирал вероятно нарушение от партийната телевизия „Алфа“ по казуса с разпространението на снимките и телефонните на депутатите от временната парламентарна комисия за имунитета на лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

Съветът обаче ще се произнесе след редовното си заседание във вторник, когато ще разглежда този казус и други, които са свързани с поведението на партийната телевизия около нахълтването в НАТФИЗ и проверките на клекшопа на столичната улица „Георги С. Раковски“. Това каза председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов пред София Topnovini.bg.

Той каза, че с разпространяването на телефонните номера се нарушава личната неприкосновеност, тъй като телефонът дава възможност за 24-часов достъп до личното пространство. Според Лозанов това може да бъде основа за телефонен тормоз.

Председателят на СЕМ отбеляза като проблем пред разискването на казуса, че депутатите имат по-нисък праг на неприкосновеност.  Според него "изнасянето на тези данни трябва да е от обществен интерес, а то не е“, затова не попадат под по-ниският праг на защита на политиците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама