Повече от 200 кубика камъни са затрупали туристите на Крушунските водопади

19:22, 06 ное 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 200 кубически метра свлекли се камъни са затрупали туристите в района на Крушунските водопади, предаде Нова телевизия във връзка с трагедията.

Според първоначалните данни, основната причина за инцидента е образувало се свлачище. Към момента все още няма никаква информация за състоянието на затрупаното семейство. Заместник-областният управител на Ловеч Георги Терзийски и кметът на Летница д-р Красимир Джонев бяха категорични, че съществува истинска възможност българката и британецът да са оцелели в някоя пукнатина.

Припомняме, че сигнал за инцидента бе подаден от 42-годишна плевенчанка, приятелка на пострадалото семейство. Жената се измъкна като по чудо от каменния ад и оцеля. Преместена е в Университетската болница в Плевен и след края на изследванията ще бъде настанена в отделението по Неврохирургия. Няма опасност за живота й.

На мястото на свлачището има екипи ОДМВР – Ловеч и „Пожарна безопасност“, които въпреки трудностите правят всичко възможно за откриване на затрупаното семейство. Спасителните операции ще продължат през цялата нощ, създадена е организация за подкрепления от други населени места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама