Двадесетина служители на реда излязоха на протест в Русе

19:31, 06 ное 15 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около двадесетина служители на реда излязоха на протест в Русе тази вечер в 18.00 часа пред сградата на Областната дирекция на МВР. Причината за липсата на интерес към стачните действия, според техни колеги е, че някои от отсъстващите отбелязват професионалния си празинк – 8 ноември, в русенски заведения, а други са отишли в села, където имат роднини.

Заради малкия си брой, борещите се за социалните си придобивки се отказаха да правят флашмоб тази вечер и се задоволиха с изпушване на по цигара в команията на колегите си.

Въпреки днешната липса на интерес, синдикатите подготвят участие в националния протест, който ще се проведе в София в неделя. Вече има осигурен автобус, с който заедно ще пътуват русенски представители на различните синдикални организации в МВР. Засега броят на тези, които ще подкрепят колегите си на място в столицата не е ясен, тъй като има време дотогава и все още се включват желаещи.

Днес в общината пък е подадето уведомление, че служителите на реда в Русе ще продължат със стачните си действия в понеделник и вторник следващата седмица. Те отново ще се събират на плаца пред сградата на ОДМВР в 18.00 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама