540 рапорта за напускане от началото на полицейските протести

20:08, 06 ное 15 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
540 рапорти за напускане от системата на МВР са подадени от началото на протестните действия, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов, цитиран от „Фокус.

Само в понеделник своите рапорти са подали 260 служители на реда, а за вчера те са били 110.

Според Костов те ще бъдат подписани, тъй като такова е желанието на работещите в системата и никой не може да ги възпрепятства да напуснат.

Санкции за протестиращите полицаи ще има, само ако те са нарушили обществения ред , уточни още Костов. По думите му дисциплинарни мерки за участие в протест няма и никога не е имало.

„Такива мерки може да има единствено и само за извършени противоправни действия. Ако формата на протеста е свързана с нарушаване на обществения ред, мерки ще бъдат взети, но всеки служител има право да извършва протестни действия ако спазва необходимите за това законови разпоредби”, допълни Костов. 

Протестите и масовите рапорти за напускане започнаха веднага, след като официално стана ясно намерението за орязване на социалните придобивки на полицаите. Впоследствие кабинетът се отказа от повечето съкращения, като остана само намаляването на 20 заплати при пенсиониране, и то само за новопостъпващите служители. Протестите в сектора обаче продължават четвърти ден. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама