Изпращат психолози след инцидента с убийството в ПГ по икономика в Сливен

20:14, 06 ное 15 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Министерството на образованието и науката постъпи доклад от началника на РИО – Сливен, с който уведомява за трагедията с 15-годишната ученичка в Професионалната гимназия по икономика в Сливен, която стана жертва на агресивен нападател и почина от прободните рани. Инцидентът е станал в двора на учебното заведение. Мъжът се е опитал да влезе в училището, но охраната го е спряла. При нападението е пострадала и педагогическият съветник в училището. Децата от училището са прибрани от родителите си.

С цел оказване на психологическа подкрепа Министерството на образованието и науката изпраща в Сливен психолози, които заедно с  колегите си от  Сливен да работят с учениците за преодоляване на изживения ужас. 

Експертите от РИО – Сливен са осъществили среща с директора на Дирекция „Социално подпомагане“ – Сливен, и социални работници от отдел „Закрила на детето“. Координирани са бъдещите действия на институциите, като са пренасочени психолози от различни училища, обслужващи звена и социални услуги от града за осъществяване на кризисна интервенция с учениците от класа и от училището. Предвидено е около 10 психолози да работят с децата и учителите още сутринта на 09.11.2015 г.

По-късно днес се проведе заседание на институциите, ангажирани със случая, в изпълнение на Координационен механизъм за взаимодействие при работа в случаи на деца, жертви или в риск от насилие и за взаимодействие при кризисна интервенция.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама