Най-модерната училищна спортна площадка в Добрич бе открита официално

21:03, 06 ное 15 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Модерна многофункционална спортна площадка в СОУ „Петко Рачов Славейков” в Добрич бе открита тази вечер. С това бе поставено началото на Славейковите дни, посветени на 105-годишнината от създаването на училището и на патрона на училището.

На новата площадка децата ще могат да играят футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, лека атлетика и бадминтон. Спортното съоръжение има осветление и трибуни.

Тo се изгражда в продължение на три години, като финансирането е основно от бюджета на училището, от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, както и от средства, набрани от Училищното настоятелство. В изграждането на площадката се е включила и по-голямата част от педагогическия персонал и целият непедагогически персонал.

Гости на събитието бяха началникът на отдел „Образование” Нейчо Нейчев и общинските съветници Мая Димитрова, Камелия Койчева и Боян Саркизов.

Нейчо Нейчев приветства от името на кмета Йордан Йорданов. Той пожела тази площадка да бъде вечно изпълнена с детски състезания и турнири. Нека тук да бъдат спечелени много медали, децата да усвоят всичко добро в областта на спорта, каза той. 

Директорът на учебното заведение Георги Георгиев благодари на екипа на училището за положения труд за изграждането на новата площадка. И пожела спортните успехи на Славейковци се множат”.

Лентата прерязахат второкласничката Полина, Нейчо Нейчев и Георги Георгиев.

Веднага след официалното откриване на площадката, първата спортна изява бе игран футболен мач между отборите на „Добруджа” и на СОУ „П. Р.  Славейков”. Проведоха се и състезания по бадминтон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама