ГЕРБ първа политическа сила в Благоевградско и на тези избори

21:26, 06 ное 15 / Политика 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГЕРБ е първа политическа сила и на тези избори в област Благоевград. Това съобщи на пресконференция днес народният представител и областен координатор на партията Даниела Савеклиева.

Тя допълни, че кандидатите за кметове и общински съветници от структурите на партията на Бойко Борисов са получили подкрепата на 74 073 души от областта. Това прави 42% от имащите право на глас.

Савеклиева бе категорична, че ГЕРБ засилва влиянието си в общините в Пиринско. Този мандат политическата сила ще има петима общински кметове. Това са Георги Икономов на Банско, Красимир Герчев на Разлог, Атанас Камбитов на Благоевград, Димитър Бръчков в Петрич и Кирил Котев на Сандански.

„В Благоевград, Банско и Разлог победихме убедително още на първи тур. Изключително ценни и важна победи извоювахме в другите два големи общински центъра – Сандански и Петрич, в които вярвам, че новите кметове на ГЕРБ Кирил Котев и Димитър Бръчков ще оправдаят доверието на своите избиратели”, коментира Савеклиева и посочи, че реализирането на проекти и успешните мандати в Банско, Благоевград и Разлог са улеснили избора на жителите на тези общини.

"Ще имаме 76 общински съветници в 14-те местни парламента и 36 кметове на кметства", обясни още областният координатор на ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама