Обучение на пробационни служители се проведе в гранд хотел “Рига” в Русе

21:47, 06 ное 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тридневно обучение за надграждане на ключови компетентности на пробационни служители се проведе в гранд хотел "Рига" в Русе от 4-ти до 6-ти ноември 2015 г. Те са целева група на проект "Новите европейски стандарти за прилагане на алтернативи на лишаването от свобода". Проектът се изпълнява от сдружение "Българо-Румънски трансграничен институт по медиация" (БРТИМ) в партньорство с Института за решаване на конфликти.

В обучението взеха участие пробационни служители от главна дирекция "Изпълнение на наказанията", областните служби "Изпълнение на наказанията" в Русе, Разград, Благоевград, Велико Търново, Шумен и Търговище.

Придържайки се към изразеното желание на голяма част от целевата група при направената през лятото оценка на потребностите от обучение, организаторите предложиха динамична и разнообразна програма, възможност за споделяне на опит и дискусии. В обучението бяха включени, както лекции и презентации, така и обсъждане на филми и казуси, работа в малки групи, ролеви игри и др.

Първият ден беше посветен на работата на пробационните служители с млади правонарушители. Разгледана беше теорията за социалната компетентност, илюстрирана с примери, както и различни техники за водене на разговор с младежи с девиантно и делинквентно поведение. В рамките на втория ден програмата беше разделена на 2 части – пенитенциарна психология, работа в малки групи, дискусии и обмяна на опит, както и въвеждане в теорията на възстановителното правосъдие. В последния ден на обучението фокусът беше върху ролята и значението на пробационния съвет и подготовката на предсъдебния доклад. Получи се конструктивна дискусия, умело фасилитирана от обучителите.

Всички участници в обучението получиха сертификати. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама