Отговорност може да се носи и без оставка, увери Миков

22:25, 06 ное 15 / Политика 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В момента не мисля за моята оставка. Отговорност може да се носи и тогава, когато не подаваш оставка. Най-лесното е да си вдигнеш чуковете и да намериш друго препитание в живота. Това обяви лидерът на БСП Михаил Миков в предаването „Панорама“ на БНТ.

Соцлидерът се похвали, че имал сериозна подкрепа в партията. „Има и изстрели зад гърба, но моята риза е като Самарското знаме“, обобщи той.

Миков призна, че причините за загубата на местните избори са както външни, така и фалшифицирането на вота, но вътрешните надделяват. БСП се оказала слаба в битката за пари на този вот и по-конкретно в битката за европейските пари. Соцпартията не се справила и заради това, че политиката е победена от технологиите, а такова фалшифициране на протоколи никога не е имало. 

Според него най-големият губещ са българските граждани и демокрация, а хората знаят, че живеят в псевдодемокрация.

„От доста време се правят опити БСП да бъде занулена. Това се прави по най-различни причини, но основната е, че тя е национална партия и е свързана с това, че тя има минало“, каза още Миков.

Курсът на БСП не бил повече към Москва, увери още Миков. 

Макар да остана втора политическа сила на тези избори БСП претърпя най-сериозния си крах – остана без нито един кмет на областен град

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама