СБЖ награди Милен Гетов за цялостен принос към българската журналистика

23:40, 06 ное 15 25 633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Журналистът и режисьор Милен Гетов получи  наградата на Съюза на българските журналисти (СБЖ) за цялостен принос към българската журналистика "Йосиф Хербст" - статуетка.

„Аз съм живото доказателство, че да работиш в пресата или телевизията можеш дори и на 90 години”, каза 89-годишният журналист, цитиран от СБЖ.

Наградата за радиожурналистика получи Райна Йотова  за предаването "В часа на синята мъгла" по Дарик радио, за телевизионна журналистика – екипът на предаването "Лачените обувки на българското кино" на Българската национална телевизия (БНТ) и операторът на БНТ Николай Илиев за филма "Кръговете на светлината".

Редакцията "Балкани" на БТА спечели наградата за агенционна журналистика за професионалното и обективно отразяване на кризата в Гърция и на бежанската вълна в Европа. Отличията за печатни издания са за сп. "A-specto", за поета Калин Донков - за ярката му публицистика на страниците на в. "Сега", за фотожурналистика - за Олег Попов от в."Труд". В раздела за българска медия в чужбина е отличен интернет порталът "ЕВРОЧИКАГО.КОМ" с основател и главен редактор Петър Стаматов.

Със "Златно перо" за цялостен принос към българската журналистика са отличени кинокритикът Вера Найденова - за постижения във филмовото изкуство и по случай нейната 80-годишнина, Даниела Кънева, Тома Томов, Максим Божилов - издател и главен редактор на в. "Български хоризонти" - Канада.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама