Студенти и преподаватели от РУ участват в лекоатлетически и велосипеден пробег

06:38, 08 ное 15 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Студенти и преподаватели от Русенския университет ще се включат в лекоатлетически и велосипеден пробег днес, 8 ноември. Спортната инициатива ще започне от филиалите на университета в Силистра и Разград и ще приключи в Русе, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

Стартът на двата лъча ще бъде даден от директорите на филиалите, доц. Теменужка Богданова в Силистра и доц. Станка Дамянова в Разград, в 10:00 часа, а финалът ще е около 17:30 часа пред ректората на Русенския университет. Лекоатлетите ще преминат 75-километрово трасе от Разград до Русе, а велосипедистите ще преодолеят 120-те километра от Силистра до Русе.

Поводът за спортното събитие е отбелязването на 70-годишнината на Русенския университет. Пробегът е част от Зелената спартакиада „Периметър 70 х 8”, която се провежда под патронажа на ректора,  чл.-кор. проф. Христо Белоев. Главни инициатори са Университетският спортен център, Спортно туристическо и природозащитно дружество “Академик” – Русе и Студентският съвет.

Университетската Зелена спартакиада включва спортни и туристически прояви, които укрепват здравето и духа на студенти, преподаватели и служители, разширяват знанията, уменията и мирогледа им и демонстрират достижения на сборни групи и екипи, обединени от повода - празника на Русенския университет.

Тази година се отбелязват още две годишнини - 60 години академичен спорт в Русе и 55 години СТПД „Академик“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама