Пловдив празнува Европейския ден на винения туризъм с дегустации и безплатни посещения на изби

07:51, 08 ное 15 / Любопитно 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С безплатни посещения на винарски изби в Родопската яка, дегустации, танци и изложби Пловдив за пръв път днес отбелязва Европейския ден на винения туризъм.

През тази година Община Пловдив бе приета за член на "Европейската мрежа на винените градове" - RECEVIN , в която са включени повече от 70 града в Европа. Сред тях са известни центрове на винения туризъм като Монте Карло, Сиена, Бежа и Родос. Европейският ден на винения туризъм се провежда всяка втора неделя на ноември във всеки град партньор, принадлежащ към мрежата.

Празничната програма в Града под тепетата започва в 10 часа с откриване на ретроспективна изложба "Седем години Дефиле на младото вино" на Главната.

От 11 до 17 часа пловдивчани могат да посетят винарски изби в Родопската яка. Осигурен е безплатен трансфер с включена дегустация от паркинга на хотел "Тримонциум". Първият туристически микробус с 16 места тръгва в 11 часа, вторият - в 15 часа.

От 18 часа на Римския стадион започва танцовата програма "Танци, традиции и вино".

"Култура на виното" ще изкушава любителите на гроздовия еликсир от 19 часа до полунощ, когато няколко пловдивски клуба ще представят вина от региона с дегустации на преференциални цени. Това са "Енотека Бендида" и ВИ "Тодоров" (ул. "Дружба" 15), "Винтейдж хаус" и ВИ "Стема Старосел" (ул. "Гладстон" 15), "Бий боп кафе" и "Шато Асена" (ул. "Гладстон" 1), "Артнюз кафе" и  ВК "Бендида" (ул. "Отец Паисий" 38), "Вино бар вино култура" и ВИ "Вила Юстина" (ул. "Отец Паисий" 5), "Котка и мишка" и ВИ "Санта Мариа" (ул. "Христо Дюкмеджиев" 14), "Рок бар даунлоуд" и "Верано азур" (ул. "Йоаким Груев" 24), "Петното на Роршах" и ВИ "Драгомир" (ул. "Йоаким Груев" 36).

Културата и традициите на Пловдив още от древността са силно свързани с виното като част от типичните продукти на града. Те стават символ на качеството на живот и посланици на Пловдив, позволявайки лесното му разпознаване на картата на винените туристически точки в RECEVIN. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама