Полицаи, огнеборци и надзиратели излизат на национален протест

08:01, 08 ное 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Синдикалните организации в МВР, полицаи, огнеборци, надзиратели организират протест на площад „Народно събрание“, който е с начало 13.00 часа. Служителите на сектора за сигурност протестират от понеделник. Всяка вечер те блокираха движението както в столицата, така и в страната.

Протестиращите са недоволни от представителите на изпълнителната власт в лицето на министрите Румяна Бъчварова и Владислав Горанов и на министър-председателя Бойко Борисов, които предлагат промени в условията за униформените, заложени в Бюджет 2016. 

Протестиращите настояват за запазване в пълен размер на социалните придобивки при пенсиониране въпреки компромиса и допълнителните пари за ведомството, за които през седмицата съобщи премиерът Бойко Борисов.

Те искат незабавно оттегляне на проекта за държавния бюджет за 2016 г. в частта, засягаща социалните права на служителите в Сектор „Сигурност“. Полицаите са против и орязването на някои добавки към заплатата им, с което реално доходите им ще намалеят.

Вчера (7 ноември) Румяна Бъчварова се срещна със синдикатите в МВР. На срещата беше решено днес да бъде проведен извънреден Съвет за социално партньорство. Дневният ред на заседанието предвижда да се обсъди отпадането на параграфи 10 и 16 от преходните и заключителни разпоредби от законопроекта за държавния бюджет за 2016 г. Ще бъдат дискутирани следващите необходими мерки за реформа в МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама