Поход "По пътя на Бедреддин" ще се проведе в Разград

08:28, 08 ное 15 25 970 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 9 и 10 ноември в Разград ще се проведе 19-ия поред поход „По пътя на Бедреддин“, съобщиха организаторите от Културно-просветно дружество „Родно Лудогорие“.

Събитието се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката, община Разград, Регионалния исторически музей в града, Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

В проявата тази година ще участват 75 учители от цялата страна и под формата на семинар ще се докоснат до последните постижения на историческата наука, свързани с важни събития от българската история. Основни лектори ще бъдат проф. Христо Матанов, проф. Милко Палангурски и  Христина Маркова.

Откриването е на 9 ноември от 10 часа в конферентната зала на Художествената галерия "Проф. Илия Петров". Като част от събитието, в 17.30 ч. същия ден ще бъде представена книга за Юксел Чаушев със заглавие "Тук на тази земя".

Целият живот на Чаушев е отдаден на град Разград и театъра. Талантлив актьор и режисьор, той прави роли и спектакли, които са еталон за качествено театрално изкуство. 

На 10 ноември в 9.30 часа започва разговорът с главния експерт в МОН Христина Маркова на тема "Място и значение на извънкласните и извънучилищните дейности". В работната програма на участниците е включено и посещение на Регионалния исторически музей и Археологическия резерват "Абритус".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама