Чистят община Руен за над половин милион лева

09:33, 08 ное 15 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Руен е пуснала обществена поръчка за избор на фирма, която да чисти града и околните населени места, показва справка на Topnovini.bg. Прогнозната стойност на поръчката е 580 000 лева без ДДС.

От описанието става ясно, че фирмата, която ще спечели търга, трябва да извършва дейности по сметосъбирането и сметоизвозването на твърди битови отпадъци от територията на община Руен, както и почистване на местата за обществено ползване.

Важно условие е изпълнителят да е извършвал подобни дейности през последните три години, считано от датата на подаване на офертата. Той трябва да разполага с техническо оборудване и механизация за изпълнение на поръчката, а именно: общо пет броя специализирани автомобили за обслужване на съдове за битови отпадъци – 1,1м3 тип „Бобър“ и кофи с обем 110 литра тип „Мева”. Три от тях трябва да са с обем на надстройката от минимум 18 м3 и два малогабаритни камиона с обем на надстройката от 10 м3 до 16 м3. Посочените автомобили трябва да са произведени след 2010 година и да бъдат с устройство за уплътняване на отпадъка тип вариопреса или ротопреса. Задължително трябва да отговарят на стандарт не по-малък от ЕURO 4.

Фирмата-изпълнител трябва да притежава също и 1 брой специализиран автомобил за дезинфекция на съдове за отпадъци - тип “Бобър” 1,1 куб. м., контейнер тип “Бобър“ с обем 1,1 м3 – не по малко от 600 броя, кофи с обем 110 л тип „Мева“ – не по-малко от 300 броя. Задължително е изпълнителят на има валидни сертификати за внедрена система за управление на качеството в съответствие с международния стандарт ISO 9001:2008 и система за управление на околната среда в съответствие с международния стандарт ISO 14001:2004 – с обхват в областта на сметосъбирането и сметоизвозването.

Друга информация, посочена в поръчката, е, че фирмата-изпълнител трябва да притежава регистрационен документ за изпълнение на услуги по събиране и транспортиране на отпадъци, издаден в съответствие с реда на чл. 35, ал. 5 от Закона за управление на отпадъците. Фирмата трябва разполага с база на територията на община Руен, предназначена за съхранение и ремонт на автомобилния и контейнерен парк.

Фирмата, спечелила търга, ще бъде ангажирана с чистенето на община Руен в продължителност на 12 месеца.

Срокът за получаване на офертите или заявленията за участие е 8 декември, като те ще бъдат отворени на следващия ден, в заседателната зала на Община Руен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама