Около 50 полицаи от Добрич се включват в националния протест

09:39, 08 ное 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 50 полицаи от Добрич ще се включат днес в националния протест, който ще се проведе на площад „Народно събрание“  от 13 часа. Служителите на сектора за сигурност протестират в страната от понеделник. В сряда над 300 служители и близките им блокираха в Добрич кръстовището на „Стара къща”.

Служителите на Областната дирекция на МВР в Добрич имат готовност от утре до петък отново да протестират от 18 до 19 часа. Те са подали уведомление за това до Общината. Дали това ще се случи, ще стане ясно днес, съобщи за Topnovini.bg Васил Василев – председател на организацията в Добрич на Сдружение „Синдикален Алианц Сигурност в МВР”.

Протестиращите са недоволни от представителите на изпълнителната власт в лицето на министрите Румяна Бъчварова и Владислав Горанов и на министър-председателя Бойко Борисов, които предлагат промени в условията за униформените, заложени в Бюджет 2016. 

Протестиращите настояват за запазване в пълен размер на социалните придобивки при пенсиониране въпреки компромиса и допълнителните пари за ведомството, за които през седмицата съобщи премиерът Бойко Борисов.

Те искат незабавно оттегляне на проекта за държавния бюджет за 2016 г. в частта, засягаща социалните права на служителите в Сектор „Сигурност“. Полицаите са против и орязването на някои добавки към заплатата им, с което реално доходите им ще намалеят.

На 7 ноември Румяна Бъчварова се срещна със синдикатите в МВР. На срещата беше решено днес да бъде проведен извънреден Съвет за социално партньорство. Дневният ред на заседанието предвижда да се обсъди отпадането на параграфи 10 и 16 от преходните и заключителни разпоредби от законопроекта за държавния бюджет за 2016 г. Ще бъдат дискутирани следващите необходими мерки за реформа в МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама