Хиляди полицаи, пожарникари и надзиратели протестират в София (снимки) (допълнена)

13:09, 08 ное 15 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Това тук е протест срещу политиката съсипала и продължаваща да съсипва сигурността в България", "Бяхме превърнати в обществен враг номер едно" - с тези думи и на фона на патриотични песни започна националният протест на синдикатите в МВР, който събра хиляди служители в центъра на София.

От СФСМВР, които са организатори на акцията, призоваха протестът да мине законно. Те предупредиха и за възможни провокации.

Протестиращите призоваха за обединение на народа, като казаха, че са получили подкрепата във Фейсбук от организации на лекари и учители. Няколко пъти повториха, че са готови да подкрепят протести и на учителите, лекарите, металурзите и др. 

Множеството освирка финансовия министър Владислав Горанов, а председателят на СФСМВР Валентин Попов обяви, че не иска министърът да им е посредник при купуването на хартия, като взима от тях парите. 

Чуха се и викове "Оставка!" по адрес на Горанов и Бъчварова. 

Множеството почете паметта на загиналите си колеги, а председателят на синдиката на пожарникарите Иван Петров увери, че ще продължат да служат на народа, „въпреки нашите управници“. „Срам ме е, че се подиграват с нас така. Ние не сме тарикати. Не можем да си ползваме отпуските, защото работим непрекъснато, поради недостиг на хора в системата”, обясни той.

По-рано днес властта за втори път направи отстъпки и обяви, че текстовете в бюджета, с които се орязват полицейските привилегии ще бъдат преразгледани. Протестът е планиран от 13 до 17 ч.

Към 15 ч. част от протестиращите започнаха да се разотиват, а на пл. "Народно събрание" се изви хоро. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама