Методи Андреев: Да направим рязка граница между полицая на улицата и чиновника

13:19, 08 ное 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Трябва да се направи рязко разграничение между полицая, който работи на улицата, и чиновник, който стои зад бюрото." Това заяви пред Нова телевизия пловдивският депутат от ГЕРБ Методи Андреев по повод националния полицейски протест днес в столицата.

"Категорично смятам, че реформа в МВР трябва да има. Тя обаче трябва да се направи по друг начин и с участието на самите служители от сектора", каза още Андреев. Според него този протест не се подкрепя от българските граждани, а полицията ни е една от най-неефективните - заделят се големи суми, а в същото време разкриваемостта на престъпленията е една от най-ниските.

"Всички знаем за шуро-баджанащината. Аз искам, като застана до българския полицай, да чувствам респект и силата на държавата. Искам тези хора, които ще ни охраняват, да минават през тест за психо-физическа подготовка, за интегритет. Тези, които издържат, ако трябва и 30 заплати да им се дават", катеоричен бе пловдивският депутат.

Според Андреев през последните 25 години промени в МВР не са направени, а просто привилегиите от времето на комунизма директно са прехвърлени в демокрацията. "А демокрацията е пазарна икономика, ако за нещо плащаме прекалено скъпо, в крайа сметка преставаме да искаме да плащаме за него", заяви Андреев. Той е убеден, че полицаите трябва да докажат, че заслужават това, което им се гарантира от държавата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама