"Атака" се оправдава за НАТФИЗ с клип (видео)

14:06, 08 ное 15 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От "Атака" панически опитват да продължа скандала с нахлуването на лидера си Волен Сидеров и негови колеги в НАТФИЗ. Днес те свикаха извънредна пресконференция, за да покажат клип, от който според тях личи, че двамата актьори - Евгени Будинов и Анатоли Лазаров, които депутатите търсиха в театралната академия в изборната нощ, два дни по-рано са удряли националистите. 

В изборната нощ, на 25 октомври, Сидеров и колегата му от НС Десислав Чуколов  отново отидоха пред академията, където напрежението се покачи до максимум, а Сидеров дори беше ударен в лицето. Пред журналисти Десислав Чуколов обясни, че на 23 октомври, той, Сидеров и екип на телевизия "Алфа" решили да разлепят плакати срещу разпространението на наркотици. Те решили да започнат от улица "Раковска", точно при НАТФИЗ, където по думите му "постоянно миришело на марихуана и имало видимо дригирани хора". След това обаче били нападнати от артисти от академията.

По време на пресконференцията беше излъчено видео заснето от камерите на телевизия "Алфа", което започва с кадър как момче с качулка сваля шапката на Сидеров. В следващия кадър вече се виждат счупените очила на Чуколов. Предисторията обаче, как се в стигнало до този сблъсък липсва.

На журналистически въпрос защо не бъде излъчена немонтираната версия на записа, която показва какво е довело до недоволството на артистите, Чуколов повиши тон и започна да отбягва въпроса.

"Този въпрос е проява на агресия. Целият запис е предаден на прокуратурата. Ние ви показваме истината. Това са важните моменти. Г-н Сидеров носи в ръката си кофа с лепило, за да лепи плакати. Няма как да е ударил някого в корема, както твърдят онези двама артисти", обясни видимо раздразненият Чуколов.

"Истината е, че те ни удрят, а не ние. След този инцидент ние пуснаха че жалба, че сме били удряни, показахме си счупените очила. Полицията ни каза, че не може да установи кой е този, който ни е нападнал. Със снимка на този Лазаров ли е, какъв е, отидохме да питахме портиера на 23 вечерта и видяхте какво стана", допълни той.

По думите му във видеото ясно се вижда каква е истината, а след това медиите изкривили всичко.

"Още там на място Евгении Будинов влиза в образ. Крещи, че го бият, а такова нещо няма. Това е жалка клоунада, което и той, и другият говорят по медиите. Анатоли Лазаров блъска Сидеров по главата. Сидеров си тръгва, а Лазаров върви след него и го провокира", допълни депутатът от "Атака" Магдалена Ташева.

Чуколов допълни, че при влизането в НАТФИЗ, самият той е подал сигнал на телефон 112 за разпространение на наркотици. Затова и полицията била дошла, но стояла безучастно.

"Проблемът с дрогата в България е голям. За последната година е имало само 4 оповестени операции по задържане на наркотрафиканти в София. За това ние от "Атака" посочихме проблема и ясно искаме държавата да се бори срещу това", каза още Чуколов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама