Генади Тенев: На бургаските полицаи не им е до празник

14:47, 08 ное 15 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„На мен и моите колеги не ни е до празник. В момента се създава хаос, а не реформа. Нещата в годините са наслагвани. Полицейските служители все повече се натоварват с работа. Те са все по-демотивирани да работят, особено сега, имайки предвид ситуацията през изминалите няколко дни”, това заяви днес Генади Тенев, който е член на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на МВР – Бургас. Той и няколко негови колеги се бяха събрали пред сградата на Областната дирекция, за да отбележат патронния празник на българската полиция.

Тенев коментира, че дошлите да отбележат празника не са много, тъй като повечето от служителите са заминали в София, за да се включат в Националния протест и да подкрепят своите колеги от цялата страна.

„Нещата не са решени все още. Това, което е поето като ангажимент от Правителството, то ще стане. Тъй като проектът е внесен в Народно събрание, няма как да има оттегляне на процедура от Министерски съвет. Между 1-во и 2-ро четене в комисиите най-вероятно ще бъдат оттеглени тези текстове”, каза Генади Тенев, но изяви съмнение, че това ще се случи и допълни, че няма никаква гаранция. Той коментира още, че е възможно да продължат протестните действия на полицейските служите в Бургас в зависимост от това как ще се развият нещата оттук нататък и дали резултатите ще ги удовлетворят.

„Ние от една година изразяваме ясна позиция по отношение на реални реформи в МВР, а именно структурна и административна реформа. Намаляване на заплатата не е реформа. Нашата идея е да се включи и гражданското общество и да каже каква полиция иска и какъв продукт иска от полицаите. На базата на това нещо следователно трябва да седнат специалисти и експерти, които да изготвят проекти. Това е процес, който обаче ще отнеме много време, може би около 5 години”, добави Тенев.

Присъстващите служители на МВР се поздравиха за празника си. Всеки от тях поднесе по няколко карамфила пред паметника на загиналите в изпълнение на служебния си дълг полицаи.

„Пожелавам на своите колеги да са здрави, да имат високи професионални успехи, както и да отстояват правата си с повече смелост”, каза един от служителите на местната дирекция, като изрази увереност, че всичко ще се нареди.

Мероприятието завърши с едноминутно мълчание и падане на колене в памет на всички загинали полицейски служители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама