И читалищни дейци поискаха 20 заплати при пенсиониране

16:08, 08 ное 15 25 751 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 2016 г. при пенсиониране всички учители и читалищни дейци да получават по 20 заплати, поискаха от гражданско сдружение „Междуучилищна партньорска мрежа за развитие“ на фона на нестихващите полицейски протести заради орязването именно на тези пари – от 20 на 10. Това става ясно от съобщение от организацията до медиите.

Редно е занапред читалищните дейци и всички учители в средните общообразователни училища и техникуми в страната да ползват и привилегията всяка година към заплатите им да се добавят по 2 процента за прослужено време, каквато е установената практика от години в силовите ведомства у нас дори и за чиновниците /или така наречените чантаджии/, които работят в тези структури, пишат от неправителствената организация.

Щом днес приемаме за нормално и естествено след 20 години работа в съдебната система бонусът при напускане често да достига сумата от 80 - 100 хиляди лева, разумно и справедливо би било подобни бонуси и социални придобивки да ползват за в бъдеще и работещите в сферата на образованието и читалищните дейци, които се трудят неуморно, като истински апостоли и съвременни будители, за духовното въздигане на българите и за съхраняването на националната ни идентичност, убедени са в Сдружение „Междучиталищна партньорска мрежа за развитие”.

Те уточняват, че сектор „Сигурност” е важен, „тук спор няма, но образованието и културата също са част от националната сигурност

„Въпросните 20 заплати при излизане в пенсия няма да са подарък, а ще са признание за техния труд, този жест ще допринесе и за издигане на авторитета, престижа на учителската професия. По този начин държавата ни ще даде и ясен сигнал, че наистина държи на духовността и че смята да изведе образованието като водещ приоритет, и то не само на думи, защото това е въпрос на бъдещето на страната ни като цяло“, обобщават от гражданското сдружение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама