АБВ със заявка да спечели президентския вот

16:45, 08 ное 15 / Политика 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на АБВ и президент (2002 - 2012 г.) Георги Първанов даде заявка, че партията му ще се бори за първото място на президентските избори, които ще се проведат през следващата година. 

Той е категоричен, че АБВ има потенциал да покаже убедителен резултат и на президентския вот и ще търси взаимодействие сред единомишленици. „Търсим взаимодействие не само в лявото, но и в центристкото политическо пространство, защото България има нужда от уважаван президент. И АБВ трябва да стане носител на инициативата. АБВ подава своята ръка за взаимодействие в лявото пространство и го правим с идеята това да бъде дългосрочно. Политическият живот не може да се развива без силна левица и убедително представяне в лявото“, каза Първанов по време на Националния съвет на партията.

Председателят на АБВ каза още, че формацията е готова на компромиси в рамките на едно равнопоставено взаимодействие с други партии. „Няма да приемем високомерното отношение и менторския тон“.

В равносметката си за местните избори Георги Първанов даде положителна оценка. „Над 40 общински кметове, над 120 кметове на населени места и над 150 общински съветници, избрани с прякото ни участие“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама