Уникален концерт готви ансамбъл „Странджа” по случай своя 50-годишен юбилей

17:07, 08 ное 15 / Любопитно 25 607 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският фолклорен ансамбъл „Странджа” готви уникален концерт по случай своя 50-годишен юбилей, който отбелязва тази година. Това каза за Topnovini.bg ръководителят на ансамбъла Марио Егов. Той съобщи, че концертът ще се проведе в Операта и ще се състои на 12 декември от 18:00 часа.

„Концертът ще бъде разделен на пет части. Така сме решили да го направим, тъй като искаме да представим петте десетилетия на фолклорния ансамбъл. В първата част ще влязат кратки фрагменти от произведения, сътворени от ансамбъла в периода от 1965 до 1975 година, а в последната част ще бъдат представени произведения, правени през последните десет години”, обясни Марио Егов.

Оркестър от 13 души, 13 певци, както и 25 души танцов състав, ще вземат участие в концерта. Те ще покажат и своите нови облекла, създадени по образец на рядка носия на тракийски преселници. Бургазлии ще имат и възможността да изгледат кратко филмче, разказващо историята на ансамбъл „Странджа”. То ще бъде прожектирано във фоайето на Операта.

Фолклорен ансамбъл „Странджа” е създаден през 1965 година От тогава до сега в редиците му са преминали 397 изпълнители. Той се състои от три основни формации: оркестранти, певци и танцьори. Ансамбълът е изнесъл над 6000 концерта у нас и в чужбина, като част от държавите, в които се е изявявал с големи успехи, са Франция, САЩ, Индия, Германия, Полша, Австрия, Белгия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама