Бургаски ветроходци с победа в авторитетна международна регата

19:49, 08 ное 15 / Спорт 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ветроходците от Яхтклуб (ЯК) „Черноморец Бургас” се завърнаха с победа от Мармарис, Турция, съобщиха от пресцентъра на клуба. Те са се представили изключително достойно в 26-то издание на Marmaris International Race Week 2015, което е една от най-големите регати по ветроходство.

В регатата са се включили над 2000 състезатели от цял свят, като традиционно най-силно е участието на състезателите от Турция, Русия, Германия, Холандия и Англия.

В тазгодишното издание на Marmaris International Race Week участваха две български лодки - "Alexa", с шкипер Александър Александров и La Loba (в превод Вълкът)  - с шкипер Валентин Николов от Бургаския ветроходен клуб "Черноморец" Бургас.

Момчетата от Бургас се представиха отлично в клас "Irc Charter Performance " - обособен клас за състезателни лодки, като постигнаха едно четвърто, две втори и едно първо място. Само шансът в последната гонка им попречи да се качат на Първото място в това голямо международно събитие и останаха със среброто - втори след руския екипаж с една точка пасив. Другата българска лодка остана на седмо място във своята група.

Екипажът на ЯК "Черноморец Бургас" бе един от най-атрактивните и спечели много аплодисменти от участвалите над 140 лодки в проявата. Ветроходците бяха наградени от Президента на Турската Федерация и Кмета на града. Състезателите пък връчиха специални флагове на Община Бургас и ЯК "Черноморец Бургас" на любезните домакини и организатори.

Ветроходците от Бургас изпращат поредна добра година с много медали и отличия от състезания в България и чужбина. Само преди месец Бургас бе утвърден за домакин на Европейското първенство в клас Оптимист за 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама