И Ненчев видя опит за дестабилизация около протестите

21:40, 08 ное 15 / Политика 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на отбраната Николай Ненчев също застъпи тезата, че около полицейските протести от последните дни има сценарий за дестабилизация на държавата. “В условията на силно влошената среда за сигурност, има опити и се търси начин за дестабилизация на правовия ред и легитимно избраните български институции”, заяви той, цитиран от ведомствения пресцентър.

“Вярвам, че българските воини, както в миналото, така и днес, водени от патриотичните си чувства и отговорност към националната ни сигурност, няма да се поддадат на тези провокации! В демократичните общества, важните решения, особено тези, които касаят националната ни сигурност, се вземат след широки обсъждания и разисквания в институциите, отговорни за това, а не чрез натиск от улицата. Вярвам, че и занапред българските генерали, адмирали, офицери, сержанти и войници ще запазят честта на пагона и няма да се поддадат на внушения”, каза още Ненчев.

Той припомни, че по-рано днес бе взето решение предложението промени, касаещи сектор “Сигурност”, да бъдат изтеглени, а от утре да започне диалог между засегнатите страни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама