"Биволъ": Цацаров не искал да „опраска“ Янева

22:30, 08 ное 15 / Политика 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова порция от скандалния запис на бившия председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева публикуваха днес от "Биволъ". От него стават ясни отношенията и връзките между висши магистрати и политици и опита за потулване на нейни нарушения, сред които незаконно издаване на разрешение на специални разузнавателни средства (СРС) и манипулиране на системата за случайно разпределение на делата. Янева бе близка семейна приятелка на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Преди дни Върховният административен съд (ВАС) взе решение, че Висшият съдебен съвет (ВСС) незаконно е отказал да образува дисциплинарно производство срещу нея за разработката "Червеи".

От новия запис, разпространен от "Биволъ", става ясно, че Янева се е срещнала с главния прокурор Сотир Цацаров след като научила, че се подготвя нейното отстраняване заради аферата „Червеи“, или както се изразява самата тя – да бъде „опраскана“.

Цацаров веднага откликнал на искането за среща и изслушал аргументите на Янева, която вече е била подследствена. Той я уверил, че ще „завоалира“ нейните нарушения при разписването на разрешения за СРС. Но в същия разговор признал, че Бойко Борисов го натискал да я „опраска“, пише разследващото издание.

Това се разбира от запис на разговор между Владимира Янева и Румяна Ченалова. Разговорът е проведен в същия ден, в който Янева беше отстранена от длъжност – 19 февруари 2015.

Целият запис и материалът на "Биволъ" вижте ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама