"Музикаутор" отложи с месеци предложението на Мицов за лустрация

23:21, 08 ное 15 / Култура 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На заседание на Управителния съвет на "Музикаутор" днес бе решено предложението на музиканта от "Хиподил" Венцислав Мицов за лустрация в органа да бъде отложено за месец април 2016 г.

Още преди месеци зам.-председателят на "Глас Народен" и вече общински съветник предложи хора, свързани с бившата Държавна сигурност, да не могат да заемат ръководни постове в сдружението на композитори, автори на литературни произведения, свързани с музика и музикални издатели за колективно управление на авторски права.

"Това предложение не е война. Не е вендета. То е принципно и смятам, че ако бъде прието, ще дадем добър знак на всички гилдии, че е време да скъсаме с едно позорно минало, в което не таланта, а доносите управляваха до голяма степен в арт гилдиите", написа Мицов в профила си в социалната мрежа Facebook.

По-късно обаче стана ясно, че УС на "Музикаутор" е решило да отложи предложението чак за април месец 2016 г. От 2 600 членове на заседанието са дошли едва 70. "Докато гилдията е обхваната от апатия, промените ще се случват по този начин - или с отлагане, или с други процедурни хватки. Но не можем да се сърдим на УС. Не УС е виновен, че в залата почти няма хора, които да търсят правата си", обобщи Мицов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама