Започва седмица за пешеходна безопасност в Търговище

07:04, 09 ное 15 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Пешеходци и водачи за толерантност на пътя” е надсловът на втората тематична кампания в рамките на традиционната акция на полицията “ЗИМА”.

Тя започва от днес и ще продължи до 22 ноември и е насочена към превенция над поведението на пешеходците, както и над водачите, неосигуряващи предимство на пешеходците.

От 9 до 15 ноември ще се проведе Седмицата за пешеходна безопасност, посветена на Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, информираха от Областната дирекция на МВР в Търговище. През тази седмица ще се осъществява активен контрол за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и за даване от водачите предимство на пешеходците на пешеходните пътеки. При установяване на нарушения ще бъдат налагани ефективни санкции.

Специално внимание  ще се обръща на пешеходците в тъмната част на денонощието, при сумрак или на неосветени или слабо осветени участъци, движещи се неправилно, особено извън населените места. Ще бъде осъществяван и превантивен контрол над пешеходци, които показват явно намерение да пресекат неправилно, като полицейските органи ще взимат отношение на място и указват кое е правилното поведение.

Засилените полицейски проверки за контрол над участниците в движението имат за цел  недопускане на тежки катастрофи и ограничаване до минимум на броя на ранените и загиналите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама