Общинският съвет във Варна полага клетва

07:19, 09 ное 15 / Политика 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Иван Портних и новите членове на Общинския съвет във Варна ще положат клетва днес. От 10 часа на официална церемония в зала "Пленарна" на Общината се очаква да бъде избран и председател на местния парламент.

Клетва ще положат и новоизбраните кметове на райони. Според правилника заседанието ще бъде водено от най-възрастния от местните избраници. Това е 75-годишният Ганчо Ганев от НФСБ.

Сред първите задачи на новоизбрания Общински съвет е обсъждане на актуализация на бюджета на Варна за 2015 година. Актуализацията е неизбежна заради направените размествания между отделните пера. Към момента не е ясно дали ще има промяна и в самата макрорамка. По всяка вероятност към първоначално приетия бюджет от 260 млн. лева ще бъдат добавени около 20 млн. лв. трансфери от републиканския бюджет, които бяха правени през годината.

На първата си среща съветът трябва да избере и постоянни и временни комисии. Именно комисиите ще разгледат предложената от администрацията актуализация на бюджета.

През последните дни вървят и процедурите по изготвянето на бюджета на Варна за 2016 г. Проектът за макрорамката за следващата година трябва да е готов до 20 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама