Откриват официално обновения Природонаучен музей в Пловдив

07:22, 09 ное 15 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Основно ремонтираният и обновен Природонаучен музей в Пловдив днес отваря врати за посетители, съобщи неговият директор Огнян Тодоров. Официалното откриване ще се проведе от 11 ч.

Сред основните атракции в музея са 3D планетариум, терариум, сладководен и морски аквариуми, които са най-модерните в страната. В експозицията има двуметров жив нилски крокодил, октоподи, сепии, както и отделен аквариум с корали.

Огромен препариран лъв е другата голяма атракция в музея. Специално за откриването ще гостува и уникалната изложба от екзотични животни на Тракийското херпетологично дружество, в която можем да видим редки видове отровни змии и гущери.

Още в средата на октомври планетариумът посрещна първите си посетители, като в продължение на цяла седмица прожекциите за пловдивчани и гостите на града бяха безплатни.

Половинчасовите „екскурзии” в Космоса предизвикаха огромен интерес сред зрителите. В момента уникалното съоръжение разполага с пет 3D филма на космическа тематика с продължителност между 25 и 30 минути.

Музеят възобновява дейността си след двегодишен основен ремонт на стойност 2 милиона лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама