684 кражби на електроенергия в Плевен от януари до септември

07:49, 09 ное 15 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
684 случая на кражба на електроенергия са установени от ЧЕЗ в Плевен за периода януари – септември 2015 г., информират от пресцентъра на електроразпределителното дружество.

В национален мащаб кражбите на ток са 4 615, като 1 261 са на територията на София - град, по 844 в областите Ловеч и Враца, 724 в Перник и Кюстендил, 377 в Монтана и Видин, 324 в Благоевград, 403 в Софийска област. 14 на 100 от нарушенията са извършени от бизнес клиенти, а общото количество на откраднатото е 24 милиона киловатчаса електроенергия.

Най-честия случай на кражба е манипулиран електромер (1 748) и присъединяване преди средствата за измерване. От ЧЕЗ допълват, че незаконните присъединявания са основна причина за влошаване качеството на доставяното до клиентите електричество. Дължи се на претоварване на съоръженията, прекъсване ан захранването, завишаване риска от аварии и повреда на електроуреди.

Напоследък все по-често се застрашава и човешкия живот. Последният смъртен случай е от юли тази година, когато мъж от с. Галиче, община Бяла Слатина, загина при опит за незаконно присъединяване на жилището си към електроразпределителната мрежа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама