Полицаите в Добрич отмениха протеста си до сряда

08:11, 09 ное 15 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След като правителството оттегли текстовете от проектобюджета за 2016 г., свързани със социалния пакет на служителите в сектора "Сигурност", полицаите в Добрич отмениха протестите си от днес до сряда, съобщи за Topnovini.bg Васил Василев – председател на организацията в Добрич на Сдружение „Синдикален Алианц Сигурност в МВР”. Той заяви, че са доволни от постигнатото на този етап, но тепърва предстои да поставят и други искания.

Служителите на ОД на МВР остават в готовност за протест в четвъртък и петък от 18 до 19 часа, за което вече е информирана общинската администрация.

След вчерашното извънредно заседание на Съвета за социално партньорство в МВР министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова съобщиха, че се оттеглят текстовете от преходните и заключителните разпоредби от проектобюджета за 2016 г., свързани със социалния пакет на служителите в сектора "Сигурност".

Предложенията за законодателни промени, засягащи социалния пакет на служителите в МВР, ще се осъществяват след обсъждане със синдикалните организации в МВР, което ще започне още в началото на тази седмица.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама