Чавдар Трифонов се отдели от групата на варненските реформатори

10:11, 09 ное 15 / Политика 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Чавдар Трифонов ще положи клетва като независим общински съветник. Това съобщи самият той на страницата си в социалната мрежа.

По думи на Трифонов в групата съветници от "РБ и Народен съюз” са се появили „дълбоки разломни линии”.

Първата е отношението на групата към провелите се избори във Варна. „Малцина сме тези, които смятаме, че изборите бяха тежко опорочени и манипулирани в ущърб на варненци”, коментира Чавдар Трифонов.

Втората е решението относно избора на председател на ОС. "Повечето от колегите в групата смятат, че трябва да подкрепим предложението на ГЕРБ за председател на ОС, без да знаем кой е, без да знаем какво мнозинство е договорено и без да е търсен контакт с нас от страна на водещата партия в съвета. Според тях тази подкрепа ще е знак към ГЕРБ, че групата иска да бъде част от мнозинството и отваря вратата за преговори в тази посока”, се казва още в изявлението във Фейсбук.

Третата е предложението на групата за заместник-председател на ОС. С 4 гласа за Светлан Златев срещу 2 за Ивайло Митковски. Златев от "Народен съюз" ще е предложението на групата за заместник председател на Съвета. „Това категорично не отговаря нито на електоралната тежест на формациите, нито на волята на избирателите на коалицията и е също толкова подмяна на вота”, заявява новоизбраният общински съветник, който бе и един от кандидатите за кмет на Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама