Кметът и общинските съветници в Шумен се заклеха

10:26, 09 ное 15 / Политика 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С полагане на тържествена клетва общинските съветници в Шумен встъпиха в длъжност. Първото заседание се ръководи от най-възрастния съветник Радослав Узунов от ВМРО. Най-младият съветник в новия местен парламент е 22-годишната Стефани Любенова от НФСБ.

Съветниците се заклеха да спазват конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите на община Шумен и да работят за тяхното благоденствие.

Веднага след съветниците клетва положи и новият кмет Любомир Христов. „Предстои ни много работа, благодаря на всички, които ми гласуваха доверие. С много труд и работа, ще го оправдая. Няма да ми е лесно, но вярвам че загърбвайки всички лични, корпоративни и политически интереси ще работим за благото на Шумен и на шуменци. Макар и да е многопартиен съставът на общинския съвет, вярвам че заедно можем да променим Шумен.

Днес ние се заклехме всички заедно да работим за Шумен. Да го покажем”, каза новият кмет и пожела здраве и късмет на съветниците. 

Ексградоначалникът Красимир Костов предаде на Христов огърлицата – символ на кметската власт.

„Като връчвам огърлицата и ключа на община Шумен пожелавам успешна работа за просперитета на община Шумен и за доброто на шуменските граждани”, каза Костов.

Работата на първата сесия на новия общински съвет продължава с избор на нов председател.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама