Два трамвая се блъснаха в София, 14 души пострадаха (обновена)

10:29, 09 ное 15 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В 9.55 ч. тази сутрин два трамвая се удариха на кръстовището на столичните булеварди "Христо Ботев" и "Сливница", съобщиха от пресцентъра на МВР за София Topnovini.bg.

Според полицията единият трамвай е бил спрял на спирката, а другият се е ударил в него отзад. При инцидента има 14 пострадали. Осем са откарани в болница, а другите са прегледени от екипи на Спешна помощ на място. Все още няма информация за състоянието на тези, които са приети в лечебни заведения.

Причината за катастрофата е несъобразена скорост, каза пред София Topnovini.bg Красимир Димитров, директор на дирекция "Сигурност" на Столична община, който е на мястото на инцидента. По думите му две възрастни жени са пострадали малко по-тежко, едната от тях била окървавена. Според него пътниците в трамваите не са се държали здраво и затова са паднали при удара.

Според първоначалните предположения на полицията спирачките на задния трамвай, който е от старите модели, са отказали. Малко преди 11 ч. двете мотриси бяха дръпнати една от друга. 

Движението по бул. "Христо Ботев" е затруднено и се регулира от КАТ, но около 11 ч. трафикът започна поетапно да се възстановява.

Междувременно от Столична община съобщиха, че заради инцидента движението по трамвайни линии 1, 6 и 7 в посока площад "Възраждане" е временно пренасочено по бул.“Мария Луиза“, вместо по бул. "Христо Ботев".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама