Пореден купувач на гласове с условна присъда и глоба от 10 000 лева

10:39, 09 ное 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Купувачът на гласове Велизар Витков получи условна присъда по бързото производство от Районен съд – Плевен след споразумение с прокуратурата.

Със споразумението Витков е осъден на едно общо най-тежко наказание за извършените от него престъпления, а именно: „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 3 месеца, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 години. Освен това са му наложени наказание „Глоба“ в размер на 10 000 лева и наказание лишаване от право да заема изборна длъжност за срок от 3 години.

Велизар Витков е осъден за извършени от него три престъпления, уточняват от правораздавателната институция. В първия случай дал 25 лв на човек от с. Крушовица, за да го склони да гласува за определен кандидат за кмет. При втория предоставил сумата от 1 500 лева на други две лица, за да бъде дадена на жители на с. Крушовица, с цел да ги склони да гласуват на местните избори в полза на посочени от него кандидати за кмет на населеното място и определена политическа партия. При последния доказан случай предложил по 30 лева на хора от селото, за да ги склони да гласуват на балотажа на изборите за кмет на кметството в с. Крушовица.

Постигнатото споразумение, което беше одобрено от Районен съд-Плевен е окончателно, има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама