Пребили Евгений Мосинов. Той: Шокиран съм, не ги коментирайте тези работи

10:53, 09 ное 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският лидер на БСП и кандидат за кмет на община Бургас на изминалите местни избори Евгений Мосинов е бил нападнат и бит с метални пръти. Това твърди сайтът „Общество и власт”. Според информацията нападатели атакували адвоката в четвъртък пред дома му. Ударили го няколко пъти в областта на корема, нанесли му и няколко удара по гърба, след което избягали. Мосинов лично подал сигнал в полицията, но използвал всичките си контакти, за да потули случая.

Истинността на тази информация досега не е потвърдена, но не е и отречена официално от полицията. За коментар потърсихме Евгений Мосинов. Ето какво каза той пред Topnovini.bg.

Г-н Мосинов, вярно ли е, че срещу вас е било извършено нападение?

В момента съм на работа, какви са тези истории. Преди малко ми звъннаха и други хора да чета какво се случва с мене. Това ми е коментарът.

Но има ли нещо вярно в информацията?

Не, няма, няма такова нещо.

Въобще не е извършено никакво нападение над вас. Не сте бит…

Просто сега викаме дявола някой да седне да ме напада в един момент. Моля ви, не го коментирайте това. Шокиран съм, изборите свършиха вече.

Тоест няма нищо вярно в информацията, така да го разбирам?

На кога е тази информация?

На сайта „Общество и власт”.

И какво са написали за мене?

Че в четвъртък сте бил нападнат и сте ударен няколко пъти с метални предмети.

Боже Господи! Не ги коментирайте тези неща. Това са безумици.

Тоест въобще няма нищо вярно, така ли да разбирам?

Ама не, сега започвам да се оправдавам защо съм жив, здрав и нали някой да ме набие сега вече.

Нямам предвид да се оправдавате, просто кажете това вярно ли е или не, има ли нещо такова или не?

Не, не е вярно.

Въобще не е вярно, жив и здрав сте и сте на работа?

Здрав не знам вече. Жив съм. На работа съм, даже след малко ще ходя по дела.

Добре, желая ви успех.

Извинявай, ама то просто идва ми в повече вече.

Желая ви всичко добро, приятна работа.

И на вас.

Разговорът приключва, но няколко минути по-късно Мосинов се обажда сам по телефона.

Сега го прочетох, последното изречение направо ме праща горе на черешата вече.

(Там пише, че нападението над Мосинов е поръчано от член на столетницата, възмутен от поведението на бургаските червени гаулайтери. "Бюлетините с преференции бяха фалшифицирани така, че Тишев и Мосинов да влязат в Общинския съвет. Имаше много други качествени хора - с повече гласове от тях, но накрая нещо се "обърка" с броенето и те пак получиха своето", казаха близки до адвоката.)

Какво точно искате да кажете?

Нищо не искам да кажа, просто съм изненадан, че съм толкова популярен и необходим на някого, преча на някого. Започвам да си задава въпроси кой ги поръчва такива текстове. Мисля си, че някой иска да бъда омаскарен, унизен. На кого преча и къде преча? На кого съм крал преференциите и… пълни щуротии. Но аз се притеснявам от друго – че се създава една шумотевица, при която на човек му се създава ореол, че едва ли не всеки хайванин ще ми скочи на главата.   

От Topnovini.bg потърсихме директора на Областната дирекция на МВР-Бургас Калоян Калоянов, който да отрече или евентуално да потвърди някакво посегателство над Евгений Мосинов. Единственото, което каза шефът на бургаската полиция, бе „Не коментирам”.

Мосинов вече е нападан веднъж – на 9 септември 2008 г. Двама непознати се нахвърлят върху него, когато той е до личния си автомобил, и му нанасят няколко рани с нож в областта на задните части и гърба. Това се случва минути след като адвокатът си тръгва от празненството по случай рождения ден на своя колега Росен Кожухаров. И досега не е ясно кой е поръчителят на нападението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама