Кандидат-кмет иска повторно преброяване на бюлетините в Мадара

11:25, 09 ное 15 / Политика 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът за кмет на село Мадара на Реформаторския блок Христина Димитрова е внесла жалба в шуменския административен съд, с която иска повтоорно преброяване на  подадените бюлетини от балотажа на местните избори на 1 ноември, съобщавата от институцията. Жалбата е постъпил в съда на 6 ноември.

В нея Димитрова твърди, че в качеството си на кандидат за кмет се е явила на проведедените на 25 октомври избори. Тъй като не бил избран кмет се наложило провеждането на втори тур. След проведения вот за победител с оспорения административен акт бил определен опонентът `и Кирил Кирилов, с разлика между двамата кандидати от 24 гласа.

Жалбоподателката сочи, че провела разговори с членове на изборните комисии, от които установила, че са допуснати нарушения при отчитане на валидните и невалидните бюлетини, както и на реално подадените за нея гласове.

По тези съображения се отправя искане да се разпореди извършване на повторно преброяване на подадените бюлетини от проведените избори за кмет на с. Мадара и за отмяна на Решение № 408/01.11.2015г. на Общинска избирателна комисия – Шумен.

В Административен съд – Шумен е образувано дело по повод депозираната жалба, , като съдът е изискал административната преписка, касаеща проведения избор за кмет в Мадара, от Общинска избирателна комисия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама