Проф. Борислав Беджев е новият председател на Общински съвет-Шумен

11:41, 09 ное 15 / Политика 25 924 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проф. Борислав Беджев от ГЕРБ е новият председател на Общинския съвет в Шумен. Кандидатурата на Беждев бе единствената издигната. За него гласуваха 26 от местните избранници, 14 бяха празните бюлетини, а една - невалидна, защото в квадратчето не бе отбелязан X, а знак V.

„Ще се старая да оправдая доверието и ще работя в полза на община Шумен и нейните граждани”, каза при избирането си Борислав Беджев.

Резултатът от тайния вот оповести председателят на комисията по избора Пламен Петков от АБВ. В състава на комисията влязоха още Детелина Куртева и д-р Стоян Тодоров от ГЕРБ, Лили Петрова от БСП, Асен Асенов от ДПС, Бисерка Йовчева от РБ и Наталия Стефанова от НФСБ.

Преди избора съветничката Даниела Русева предложи от правилника за избор на председател да отпадне точка девета, според която преди влизане в тъмната стаичка съветниците трябва да оставят мобилните си телефони и фотоапарати. Местният парламент отхвърли предложението.

„С избора си хората ни предложиха пъстър местен парламент. Това е знак, че всеки трябва да носи голяма отговорност пред работата си и хората. Вашият шанс да оправдаето доверието е да работите единно за шуменци. Вие сте на ход”, каза областният управител Донка Иванова.

От предшественика си проф. Георги Колев, новият председател на местния парламент, получи ключ, звънец за заседанията и отчет на разходите до октомври. “Искам Общинският съвет да е място за провеждане на политики в полза на обществото, а не място за политика. Пожелавам безпроблемна работа”, заяви при сдаването на поста проф. Георги Колев.

Декларация към новият местен парламент и неговия председател отправи Данаил Данчев от БСП. Той подчерта, че през последните години в Шумен е направено много за благоустрояването на града, но трябва да се работи още, особено в селата. В духа на добрия тон Данчев поздрави колегите си от ПП ГЕРБ с изборната победа. “Ще бъдем конструктивна опозиция. Наши основни приоритети ща бъдат образование, култура, младежки дейности, спорт”, заяви още Данчев и призова съветниците да работят така, че да заслужат доверието на всички шуменци.

На тържествената сесия днес станаха ясни и председателите на някои от партийните групи. Очаквано водач на съветниците от ПП ГЕРБ е проф. Добрин Добрев, който имаше тази отговорност и предишния мандат. Съветникът Метин Джамбазов е ще води групата на ДПС в местния парламент, а Данаил Данчев оглавява представителството на БСП в Общински съвет-Шумен. Все още съветниците от дясното политическо пространство и коалиционни партньори от Реформаторския блок не са сформирали група и не са обсъждали кандидатура, но най-спряганото име за момента е това на Иван Ламбов, който и бе кандидата на десните за кмет на Шумен.

В края на тържествената сесия съветниците избраха временна комисия от седем членове, която да предложи промени в правилника за работа на местния парламент. Пламен Петков от АБВ е председател на временния орган, а членове са арх. Светлозар Тузсузов от ПП ГЕРБ, Веселин Пенчев от БСП, Даниела Русева и Ася Аспарухова от Реформаторския блок, Метин Джамбазов от ДПС и Радослав Узунов от ВМРО.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама