Белгийският главен прокурор съветва Цацаров в кои прослойки да търси терористи

12:19, 09 ное 15 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уязвимите социални групи представляват риск за радикализация. Усилената работа с тях е превенция за набирането на чуждестранни бойци за терористични групировки. Тези съвети даде белгийският главен прокурор Фредерик ван Леюв на българския си колега Сотир Цацаров, обявиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Обвинител номер едно в страната беше на тридневно посещение в Белгия, придружен от заместника си Пенка Богданова. Темите, обсъдени между главните прокурори, бяха общите усилия на двете държави за ефективно противодействие на терористичните заплахи.

Главният прокурор Сотир Цацаров беше запознат с антитерористичното законодателство на Белгия и бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между страните, които биха могли да бъдат потенциално застрашени от действия на радикални групировки. Киберсигурността и начините за противодействие на терористичните заплахи в интернет също бяха сред дискутираните теми.

Темата с бежанския поток беше основен акцент в разговорите между Цацаров и правосъдния министър на Белгия Коен Гиинс.

По време на визитата Сотир Цацаров и Пенка Богданова се срещнаха и със зам.-главния прокурор на Гент Стефаан Гюнтер, с прокурори от отделите за борба с организираната престъпност и тероризма, международния отдел и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама