Кметът на Русе Пламен Стоилов и общинските съветници положиха клетва

12:27, 09 ное 15 / Политика 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На тържествено заседание днес, 9 ноември, новоизбраните кметове в Община Русе, както и общинските съветници в местния парламент, положиха клетва и започнаха работа в новия си управленски мандат. Церемонията се проведе в Пленарна зала на Община Русе, а на нея присъстваха народният представител от партия ГЕРБ Свилен Иванов, отец Владимир като представител на Русенската епархия, кметът на Гюргево Николае Барбу, граждани. 

Церемонията бе открита от областния управител на Област Русе Стефко Бурджиев, който пожела на всички избраници да работят в името на една по-добра община, и за тези които са ги избрали. Новият стар кмет Пламен Стоилов благодари за успешната работа на всички преизбрани кметове в общината, както и на своя екип и на цялата администрация за неуморните усилия, които са положили по време на предходния мандат, и увери, че работата ще продължи още по-усилено и през сегашния.

Стоилов не пропусна да похвали работата на предходния Общински съвет, както и труда на общинските съветници, които са намерили място и в новия състав на местния парламент. "Както и досега, ще работим за върховенство на закона, прозрачност и откритост в Община Русе. Ще работим не по-малко упорито и за каузата "Русе", чрез съставяне на стабилно управляващо мнозинство в Общинския съвет, като ще търсим обединение и подкрепа от нашите партньори. Като първа стъпка в това отношение, подаваме ръка за едно бъдещо партньорство, и отстъпваме правото да издигнем кандидат за председател на Общинския съвет", заяви още Пламен Стоилов. 

Изказвания направиха и представители на повечето политически партии, сред които Бедрос Пехливанян (ГЕРБ), д-р Теодора Константинова (Реформаторски блок), Галин Григоров (Патриотите-ВМРО), Божидар Йотов (БСП) и Мариета Волф (Глас народен). Всички те заявиха готовност да работят за утвърждаването на Русе като едно по-добро място за живеене, когато е необходимо чрез подкрепа или като коректив на управлението. 

Първото заседание по традиция бе открито от най-възрастния общински съветник - в случая засл.проф. Васил Пенчев. Той направи кратка ретроспекция на управлението на община Русе, което е със 150-годишна история. Със ставане на крака и минута мълчание общинарите почетоха паметта на доскорошния си колега Орлин Танов, който почина през вчерашния ден. 

Заседанието продължава работа и през деня, като предстои тайно гласуване за избиране председател на Общински съвет, избор на състава на постоянните общински комисии, избор на съдебни заседатели за Окръжен съд - Русе, както и дати за насрочване на заседанията на местния парламент до края на годината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама