Иван Тотев: Всички зам.-кметове остават в Община Пловдив, ще увеличим бройката

13:18, 09 ное 15 / Политика 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със сигурност ще има увеличение на зам.-кметовете в Община Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев. По думите му в момента се подготвят промени в структурата на Община Пловдив, като се работи в няколко направления - едно касае културата, друго - управлението на някои градски системи, и т.н.

Припомняме, че неотдавна Тотев анонсира, че ще има отделен зам.-кмет по култура. За мястото се спрягат няколко имена, сред които и това на шефката на ОИ "Старинен Пловдив" Амелия Гешева.

"В момента обаче е твърде рано да се говори за имена, знам, че каквото и да кажа, ще тръгна спекулации", заяви Тотев. Той бе категоричен, че не става въпрос за хора, които да заемат определени постове, а за структури, които да отговарят на новите предизвикателства и най-вече големите цели през мандата - успешното представяне на Пловдив като Европейска столица на културата, реализиране на големия транспортен проект, с много нови общински отговорности.

Според кмета преди 19 ноември едва ли нещо ще е ясно, промените се подготвяли от много тесен кръг хора, за да нямало спекулации.

"Всички заместник-кметове, които към настоящия момент работеха в Община Пловдив, са преназначени на същите позиции. Изключение е Минко Кафтански, който временно е преназначен като заместник на Амелия Гешева, но след влизане в сила на новата структура той няма да остане там. На поста зам.-кмет по икономика е назначен Розалин Петков (бившият областен управител - б.а.) и той ще си остане постоянно там", каза още Тотев.

Георги Титюков е назначен на поста зам.-кмет по спорт, младежки дейности и социална политика, потвърди кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама