КТ „Подкрепа“ за Горанов: Няма да миряса, докато не събори правителството

13:59, 09 ное 15 / Политика 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Финансовият министър Владислав Горанов няма да миряса, докато не събори правителството. С тези думи председателят на синдикалната КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов коментира действията на министъра покрай полицейските протести. Той се срещна днес с представители на АБВ в Народното събрание, като беше обсъден проектобюджетът на правителството за следващата година.

Според Манолов е напълно нормално Горанов да понесе всички критики заради проблемите с парите за униформените. Синдикалният лидер добави още, че думите на министъра, че плащанията за продължителен труд, по-популярни като класове, били анахронизъм са абсолютно некоректни.

От своя страна от АБВ подкрепиха проектобюджета на кабинета, но не скриха, че имат и забележки.

„Увеличаването на текущите разходи на някои от ведомствата, изключвам сектор „Сигурност“ и особено Министерство на вътрешните работи, е признак на недобра политика. Отпускането на около 350 млн. лева показва лошо прогнозиране или по-скоро лоша дисциплина“, заяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

Председателят на парламентарната група на партията Борислав Борисов добави, че той и колегите му ще подкрепят Бюджет 2016, но само ако се изпълнят конкретните им предложения за изменения на определени параметри, които обаче не засягат основите на бюджета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама